Hejsan, jag heter Lipton (Terralyx Spending My Time) och är född 5 januari 2021 i Alvesta och är en Welsh Corgi Pembroke, min hundmamma heter Twaila och min hundpappa heter Axel. Jag har 6 syskon: Stig, Holly, Otto, Svante, Sally och Alea. På denna sida lägger min husse Anders ut bilder på mig när jag gör olika saker, allt från bus, lek, vila m.m. Vi får se vad som händer framöver.


8 juli - Creperiet vid Råda Säteri, Mölnlycke

Familjeutflykt! Schemat för dagen var utflykt till Creperiet vid Råd Säteri i Mölnlycke. Jag har hört mamma och pappa prata ganska ofta om detta, det ska vara ett bra ställe, mysig miljö och goda crepes. Låter toppen, jag är på. Pappa nämnde något om att det också finns hästar, vilket han har fått för sig att jag gillar. Visst, en å annan havremoppe kan man väl hälsa på, bara de håller sig på behörigt avstånd...de är ju rätt stora!

7 juli - Tar det bara lugnt

Ni kanske tror att jag har fullt upp hela tiden, att det alltid är full fart..men icke...ibland..ganska ofta så intar jag ryggläge och vilar mig i form..till nästa gång...


5 juli - skogspromenad

29 juni - utflykt till Råda Säteri

Jag gillar utflykter, idag blev det en sväng till Råda Säteri, ingen lunch för mig denna gång, fick nöja mig med vatten.

25 juni - ute i skogen ska vi gå..igen..varje dag faktiskt

Detta är bilder från hur min dagliga skogspromenad ser ut, minst en gång om dagen går vi denna slinga i skogen.

Och ni känner mig vid det här laget, efter promenad och lek, ja, då behöver jag vila och bli klappad på magen..vov

...god morgon..nu har jag vilat klart..kan vi leka mer?!

13 juni - Skogsutflykt med kul möte

Började dagen med lite slappande på golvet, lade mig i mina(nåja..pappas)  favoritpositioner. Fast det har sina fördelar att ligga fint, det ökar chanserna för att jag får nån liten godsak..man är ju smart! Senare på eftermiddagen blev det skogspromenad och då mötte jag både Taffy och en annan hund jag inte kommer ihåg var den hette..svart päls och rätt söt var den iallafall..vov

..och lite mys i soffan

7 juni - idag blir det mest vila

Sveriges nationaldag tog musten ur mig, så idag blir det mest vila på stället

6 juni - Sveriges nationaldag..firas med att tugga på en färgglad sula

Då är det dags, nu ska jag fira min första nationaldag. Hur gör man det som liten corgi? Jo, det visade sig bli en toppendag, först en utflykt med min corgikompis Taffy, sedan fick jag tag på en sula..givetvis i svenska flaggans färger...och sedan avslutade jag dan med att äta en frozen yoghurt med oxsmak..smaskens!

5 juni - baddags..eller inte?!

Pappa och brorsan hade varit iväg till ArkenZoo och köpt en pool till mig. Pappa sa: Lipton, mycket bra att ha en pool om du vill svalka dig när det är varmt ute. Ja, det låter bra i teorin tänker jag, men i praktiken inte riktigt lika bra, är ofta lite skeptisk till nya saker..men vi får se...låt mig bara skälla på den en tag så kanske...mamma verkade ju gilla att plaska med sina "tassar" iallafall :-)

Det blev inget bad denna gång. Lite senare på kvällen så trodde jag att det äntligen skulle serveras mat på bordet, men ack så besviken jag blev, jag fick äta i min matskål på golvet dock med en  ny spännande upplevelse,  att äta utomhus, skönt när det fläktar i pälsen. En sak jag undrade över när jag intog min "gourmétmåltid" (hårda kulor med torrfoder) var  den där stirrande typen precis framför min matskål, verkade dock inte utgöra nått större hot (mer än en mental utmaning)..så jag tog det ganska lugnt och käkade på. Jag hörde pappa mumla nått i bakgrunden: Lipton, den där ugglan behöver du inte bry dig om, den käkar bara gnagare och levande föda...gulp..levande föda...är det ett hot ändå?!

4 juni - Nosework!

Mamma och pappa har börjat träna mig i nosework, de har någon förhoppning om att jag ska bli en "kantarellhund". Nja, låter väl inte så coolt..men det låter ganska kul måste jag erkänna. När pappa börjar prata om smörstekta kantareller så är det klart man inser värdet i just kantareller och kan jag bidra till denna glädje så är jag "all-in". Vi börjar vår träning med godbitar under muggar, har börjat få ganska bra koll på detta...förresten lägg märke till att jag säger: ..vår träning..för det är ju inte bara jag som ska göra jobbet!

30 maj - Corgi-mys-attack!

Okey, brorsan, om du lägger dig i soffan så får du räkna med en Corgi-mys-attack-de-lux. Jag fick känslan av att brorsan inte riktigt gillade allt jag gjorde,  han uppskattade inte mina kärleksbett med mina sylvassa valptänder exempelvis..men han får vänja sig, de tänderna är kvar en liten stund till...vov. Lägg gärna märke till hur snabb jag är, inte riktigt skarp i bild, det betyder att jag rör mig något som nästan kan liknas vid överljudsfart. 

Som oftast när jag lekt så blir jag trött, intar då min standardposition..ryggläge. Pappa blev inspirerad av min överljudsfart i soffan och gjorde en Lipton-fly-over när jag låg och sov..rätt coolt!

29 maj - mys i soffan på altanen

Underbart skönt att komma upp i soffan på altanen och bara mysa och bli ompysslad. Efter en stund så blev jag riktigt trött och somnade till, en powernap

28 maj - härlig skogspromenad med mamma och pappa

Lunchpromenad, kan det bli bättre...vov

22 maj - en ganska vanlig dag

Idag var det en ganska vanlig dag, vad jag än har gjort så har pappa varit där och fotograferat. Helt ok för mig, jag blir ju ganska fin om jag får säga det själv...vov!

16 maj - Roadtrip to Åkersberga

Jag är ute på min andra roadtrip, den första var när jag åkte från mina syskon i Alvesta, men denna gång bar det av till Åkersberga. Vi stannade på flera olika ställen på vägen dit, det är ju där nästan 50 mil från Mölnlycke till Åkersberga trots allt...och jag har ju inte direkt någon festblåsa att tala om!

Första stoppet, tror jag...jag sov ganska mycket  men jag tror det var vid Brae hus, lite norr om Gränna hörde jag mamma, pappa och storebrorsan prata om i bilen.

På kvällen hade jag jättesvårt att somna, det var så många tankar som snurrade i huvudet, ny sovplats, åkt bil hela dagen..puhhh...det var tufft. Jag somnade till slut...jag vaknade till och från för det var massa spännande och nya ljud hela tiden...jag undrar hur det gick för mamma, pappa och storebrorsan?

12 maj - Jag tar ett dopp i Finnsjöbäcken

Efter att promenerat med mamma och pappa runt nästan hela Ötjärn fick jag feeling på slutet, vi kom förbi Finnsjöbäcken (som rinner mellan Ötjärn och Finnsjön)..och då jöklar...varm som en gris...och jag såg rinnande vatten...nu kör jag...fullt ös bara!

11 maj - jag sitter och filosoferar

Vem är jag, vad är jag, är jag en hund...eller är jag....en katt...nej men hallå..en katt..där går gränsen.

10 maj - nu ska det grillas giraff!

Idag var det grilldags, pappa hade pratat om detta hela dagen, ikväll ska vi grilla. Lipton, vad säger du, ska vi slänga på en giraff på grillen ikväll? Njaee..inte helt säker på att det är det godaste att grilla, hellre lite flamberade köttbullar från Vom för det där är riktigt goda grejer!

Kvällen började närma sig, och vad händer, helt plötsligt så ligger min gosegiraff farligt nära grillen. jag fick ge pappa ett rejält vov..ett tydligt vov..att nu räcker det , ta bort giraffen.  Pappa som är en klok kille plockade genast bort giraffen och gav den till mig.