Välkommen till mina äventyr!

Hejsan, jag heter Lipton (Terralyx Spending my time) och är född 5 januari 2021 i Alvesta och är en Welsh Corgi Pembroke, min hundmamma heter Twaila och min hundpappa heter Axel. Jag har 6 syskon: Stig, Holly, Otto, Svante, Sally och Alea. På denna sida lägger min husse Anders ut bilder på mig när jag gör olika saker, allt från bus, lek, vila m.m. Vi får se vad som händer framöver.

Min familj

Lipton (det är jag..vov!)

Anders (jag kallar honom pappa)

Carina ( jag kallar henne mamma)

Felix (jag kallar honom storebrorsan)


5 juni - baddags..eller inte?!

Pappa och brorsan hade varit iväg till Allum och ArkenZoo och köpt en pool till mig. Pappa sa: Lipton, mycket bra att ha en pool om du vill svalka dig när det är varmt ute. Ja, det låter bra i teorin tänker jag, men i praktiken inte riktigt lika bra, är ofta lite skeptisk till nya saker..men vi får se. Mamma verkade ju gilla att plaska med sina "tassar" iallafall :-)

4 juni - Nosework!

Mamma och pappa har börjat träna mig i nosework, de har någon förhoppning om att jag ska bli en "kantarellhund". Nja, låter väl inte så coolt..men det låter ganska kul måste jag erkänna. När pappa börjar prata om smörstekta kantareller så är det klart man inser värdet i just kantareller och kan jag bidra till denna glädje så är jag "all-in". Vi börjar vår träning med godbitar under muggar, har börjat få ganska bra koll på detta...förresten lägg märke till att jag säger: ..vår träning..för det är ju inte bara jag som ska göra jobbet!

30 maj - Corgi-mys-attack!

Okey, brorsan, om du lägger dig i soffan så får du räkna med en Corgi-mys-attack-de-lux. Jag fick känslan av att brorsan inte riktigt gillade allt jag gjorde,  han uppskattade inte mina kärleksbett med mina sylvassa valptänder exempelvis..men han får vänja sig, de tänderna är kvar en liten stund till...vov. Lägg gärna märke till hur snabb jag är, inte riktigt skarp i bild, det betyder att jag rör mig något som nästan kan liknas vid överljudsfart. 

Som oftast när jag lekt så blir jag trött, intar då min standardposition..ryggläge. Pappa blev inspirerad av min överljudsfart i soffan och gjorde en Lipton-fly-over när jag låg och sov..rätt coolt!

29 maj - mys i soffan på altanen

Underbart skönt att komma upp i soffan på altanen och bara mysa och bli ompysslad. Efter en stund så blev jag riktigt trött och somnade till, en powernap

28 maj - härlig skogspromenad med mamma och pappa

Lunchpromenad, kan det bli bättre...vov

22 maj - en ganska vanlig dag

Idag var det en ganska vanlig dag, vad jag än har gjort så har pappa varit där och fotograferat. Helt ok för mig, jag blir ju ganska fin om jag får säga det själv...vov!

16 maj - Roadtrip to Åkersberga

Jag är ute på min andra roadtrip, den första var när jag åkte från mina syskon i Alvesta, men denna gång bar det av till Åkersberga. Vi stannade på flera olika ställen på vägen dit, det är ju där nästan 50 mil från Mölnlycke till Åkersberga trots allt...och jag har ju inte direkt någon festblåsa att tala om!

Första stoppet, tror jag...jag sov ganska mycket  men jag tror det var vid Brae hus, lite norr om Gränna hörde jag mamma, pappa och storebrorsan prata om i bilen.

På kvällen hade jag jättesvårt att somna, det var så många tankar som snurrade i huvudet, ny sovplats, åkt bil hela dagen..puhhh...det var tufft. Jag somnade till slut...jag vaknade till och från för det var massa spännande och nya ljud hela tiden...jag undrar hur det gick för mamma, pappa och storebrorsan?

12 maj - Jag tar ett dopp i Finnsjöbäcken

Efter att promenerat med mamma och pappa runt nästan hela Ötjärn fick jag feeling på slutet, vi kom förbi Finnsjöbäcken (som rinner mellan Ötjärn och Finnsjön)..och då jöklar...varm som en gris...och jag såg rinnande vatten...nu kör jag...fullt ös bara!

11 maj - jag sitter och filosoferar

Vem är jag, vad är jag, är jag en hund...eller är jag....en katt...nej men hallå..en katt..där går gränsen.

10 maj - nu ska det grillas giraff!

Idag var det grilldags, pappa hade pratat om detta hela dagen, ikväll ska vi grilla. Lipton, vad säger du, ska vi slänga på en giraff på grillen ikväll? Njaee..inte helt säker på att det är det godaste att grilla, hellre lite flamberade köttbullar från Vom för det där är riktigt goda grejer!

Kvällen började närma sig, och vad händer, helt plötsligt så ligger min gosegiraff farligt nära grillen. jag fick ge pappa ett rejält vov..ett tydligt vov..att nu räcker det , ta bort giraffen.  Pappa som är en klok kille plockade genast bort giraffen och gav den till mig.

8 maj - Utflykt till Labbera, Rådasjöns naturreservat

Ahh..underbart att komma ut i skogen, så mycket lukter, så mycket skoj att titta på. Idag fick jag också springa lite mer fritt, ingen som håller mig tillbaka i kopplet, vilken känsla! Jag tror att mamma och pappa börjar lita lite mer på mig, inte tänker jag springa bort. Så länge de har lite godis i fickan så ska det nog vara lugnt...

På slutet av promenaden var jag tvungen att lägga mig ner lite för att vila, samla kraft...mitt på grusgången. Jag visste att pappa skulle gilla det,  för det blev en sådan bra möjlighet att ta fina bilder på mig :-)


5 maj - Jag älskar min donut!

Under stora delar av natten sov jag i min donut. Mamma hade dragit in den till sovrummet jämte sängen, och där somnade jag som en stock. Idag är jag bästa kompis med donut:en, perfekt att ligga och jamma i.

4 maj - Idag fick jag en ny säng, en donut!

I helgen beställde vi en mysig säng till mig, en donut. Och idag kom leveransen! Jag ska erkänna att jag är lite skeptisk till den, det gäller att närma sig den lite varsamt och jag började med att lägga mig på golvet bredvid...imorgon kanske jag kan tänka mig att lägga mig i den.

2 maj - Underbar skogsutflykt med fika!

Vilken trevlig dag det blev, vi packade ihop en ryggsäck fullt med godsaker och så åkte vi till Labbera i Rådasjöns naturreservat.  Jag bad mamma och pappa packa ner en banan till mig, för jag (och dom) vet hur grinig jag kan bli om jag inte får nått stärkande i mig när vi är på skogsutflykt. Banan tänker ni! Ja, det är kanske inte alla hundar som gillar banan, men jag är verkligen helt tokig i dessa gyllene frukter! Redan när jag var riktigt liten så vet jag att pappa pratade om dessa frukter och han frågade mig ofta: Lipton, vill du ha dig en djungelpistol?  Ja, då visste jag inte riktigt vad jag skulle svara, men nu för tiden säger jag bara: shoot, ge mig en tugga eller två!

1 maj - utflykt bland vitsipporna

Nu ska jag inte ge sken av att jag vet exakt vad en vitsippa är, men det var fina grejer, vita och gröna i färgen och luktade jättegott. Här skulle jag vilja ligga och jamma med nån skön pinne eller gren och bara njuta.

30 april - Kul att leka med pappa och tennisbollen

Bollar i alla dess varianter är så kul, tennisbollar, taggiga bollar (min virusboll till exempel), små bollar, stora bollar. Här leker jag med en hårig tennisboll, och jag tycker allt att jag blir extra snygg i slo-mo!

Pappa verkar också vara mer än normalt intresserad av bollar, kolla den blicken jag ger honom när han försöker "nypa" min boll, nä nä, inte en chans, bollen är min!

28 april - Nu går jag till botten med detta

Jag har under en ganska lång tid funderat på vad som döljer sig under marken, ni vet ju sedan tidigare att jag är ett "big fan" av att gräva. Och, som pappa sa till mig en gång. Lipton, den som gräver han finner. Och vad rätt han hade! Jag hittade en smaskig "gren" som hade gömt sig under marken.  Mamma och pappa var väl inte överförtjusta i detta fynd..men..men..smakade ganska gott iallafall.

24 april - jag utforskar stan

Storebrorsan skulle in och klippa sig inne i Göteborg, och självklart fick jag haka på. Jag, mamma och pappa tog en sväng uppe på Kungshöjd i Göteborg. Första gången jag fick testa att gå i en riktigt lång trappa, gick helt OK både upp och ner!

22 april - alla dagar är inte lika kul

Nja, idag var det inte en dag som jag rankar som den bästa dagen i mitt liv, mamma och pappa arbetade..jag det var så de sa. Lipton, nu får du ta det lite lugnt så vi kan arbeta. Jösses, verkar ju heltrist! Så kan det vara, jag tog det lite lugnt, softade på golvet, tog en siesta under mammas stol, och stirrade ut en tuggben. Haaa..det där tuggbenet hade inte en chans, det gav vika och jag slukade det med ett par snabba Corgi-tugg :-) 

Trots denna rätt lugna dag slocknade jag gott på kvällen...

15 april - Min nya kompis Obi!

Vilken dag, vilket möte, idag har jag träffat min nya BFF, Obi heter han och han verkar helskön. Jag hörde att hussarna pratade nått om att så fort Obi fått sin spruta så kan de leka. Låter rimligt tänkte jag, men jag fick ändå nosa lite! 

14 april - livet leker

Idag har jag varit ute med matte och busat på gräsmattan...det var nått konstigt rep mellan oss, jag drog och hon drog...rätt kul.

14 april - det blev några riktigt fina bilder...vov...vad fin jag är!

Husse hade med sig "storkameran" och han fick till några riktigt fina bilder. Jag är verkligen en stilig vovve!

12 april 2021 - Vad är detta?

Hmm..vad är detta...är det här bilderna på mig blir till?

11 april 2021 - En helt vanlig dag i min lilla egengrävda håla

Jag älskar att gräva hålor i marken, jag vet minst tre som inte är lika förtjusta ;-) Stenar är verkligen nått jag är helt galet intresserad av. Pappa verkar ha samma intresse för så fort jag börjar tugga på dom, ja , då vill han ha dom...himla skumt!

10 april 2021 - Började bra...

Dagen började optimalt, jag låg och chillade i soffan, men runt lunch ballade det ur. Pappa sa: Nu ska vi ta en familjebild. Alltså, det var något som gick snett, kände mig inte riktigt på humör för familjebild ...men mamma blev väl rätt snygg...eller? Tur att jag kunde ta det lite lugnt på köksgolvet senare på dagen.