Lipton -  (Terralyx Spending my time)

Hejsan, jag heter Lipton (Spending my time) och är född 5 januari 2021 i Alvesta och är en Welsh Corgi Pembroke, min hundmamma heter Twaila och min hundpappa heter Axel. Jag har 6 syskon: Stig, Holly, Otto, Svante, Sally och Alea. På denna sida lägger min husse Anders ut bilder på mig när jag gör olika saker, allt från bus, lek, vila m.m. Vi får se vad som händer framöver.

Min familj

Lipton (det är jag..vov!)

Anders (jag kallar honom pappa)

Carina ( jag kallar henne mamma)

Felix (jag kallar honom storebrorsan)


12 april 2021 - Vad är detta?

Hmm..vad är detta...är det här bilderna på mig blir till?

11 april 2021 - En helt vanlig dag i min lilla egengrävda håla

Jag älskar att gräva hålor i marken, jag vet minst tre som inte är lika förtjusta ;-) Stenar är verkligen nått jag är helt galet intresserad av. Pappa verkar ha samma intresse för så fort jag börjar tugga på dom, ja , då vill han ha dom...himla skumt!

10 april 2021 - Började bra...

Dagen började optimalt, jag låg och chillade i soffan, men runt lunch ballade det ur. Pappa sa: Nu ska vi ta en familjebild. Alltså, det var något som gick snett, kände mig inte riktigt på humör för familjebild ...men mamma blev väl rätt snygg...eller? Tur att jag kunde ta det lite lugnt på köksgolvet senare på dagen.

8 april 2021 - Pappa skulle testa nya bildvinklar, nya brännvidder..jag är inte helt nöjd!

Idag skulle pappa testa lite nya objektiv, nya brännvidder på kameran. Alltså, det blev ett skämt, jag ser ju för sjutton ut som en häst! Nä, inte nöjd. Ja, vad ska man säga, man kan inte annat än gnägga åt det. Psst..visa inte detta för mina syskon. Fast å andra sidan blev inte mamma helt top-notch heller :-)

4 april 2021 - Jag är ute på nya strövtåg på min gräsmatta

Kära följare, idag fick jag uppleva nått helt nytt, jag var ute på min (såklart det är min) gräsmatta och där har storebrorsan satt upp nått konstigt över gräsmattan (min gräsmatta!), han säger att det är ett nät som ska fånga upp hans puckar när han skjuter hockeyskott. Puckar, har ingen aning vad han menar, men nätet det var ganska kul att bita i...massa trådar att hålla reda på. Pappa sa till mig: Lipton din lilla kassler, kom här nu så du inte fastnar vi får klippa loss dig. Humphh..fastnar...såklart jag inte gör...har ju varit med förr. Kassler...kan du vara själv förresten...oink oink

2 april 2021 - Duscha, vad är det bra för?!

Jag råkade springa ner i en av dammarna hemma vid trädgården, inte visste jag att de var djupa och leriga. Och gissa vem som blev jättelerig på magen? Det var ju jag lilla Lipton förstås. Mamma kom hasande efter mig och skulle rädda mig, det där var en syn för gudarna, tror allt hon fick duscha av frambenen också. Inne i badrummet blev det ett herrans liv, den där duschslangen jagade mig runt runt, blev ju ännu blötare nu. Men helt ärligt, det var ganska skönt att duscha, det får det bli fler gånger...vov!

2 april 2021 - Härlig dag på gräsmattan

Idag har jag varit ute på gräsmattan och utforskat, oj vad det var spännande. Hittade massa harpluttar, dammar fyllda med vatten. Så kul!

Det är nått skumt med den där virus-bollen

Jag lovade ju återkomma när jag hade nått mer att visa runt den där konstiga virusbollen, här är den och jag försöker verkligen mitt yttersta för att fånga den, men den är oberäknelig som bara den, kolla bara hur jag missar att greppa den med munnen...skumt

Dagarna går och jag lär mig mer och mer

Det där viruset gör mig lite nyfiken, får kolla vidare på det framöver tror jag...nått skumt är det allt.  Idag har jag lärt mig stå på baktassarna, inte dåligt va! Pappa var själaglad och skrek: Lipton, vad duktig du är..så duktig vovve. Ja, det var ju kul att han tyckte det, själv tyckte jag inte det var sååå speciellt, det där kan väl alla corgisar?! 

Annars var det lite gos och mys (de älskar jag). Och lite senare på dagen fick jag tag på pappas trätoffel, den var riktigt intressant, skön känsla när man biter i den, mjukt men ändå lite motstånd. Rundade av med lite lek med min pipleksak, en tvättbjörn som verkligen skriker när man biter i den..riktigt kul..blir liksom äkta kamp när man också hör ljud.

Jord är kul!

Hallå där, det var jag Lipton igen. Idag hittade jag något som var riktigt kul, jord, gräva, gräva! Pappa var inte riktigt lika förtjust, det blir ju så smutsigt. Visst, jag kan väl hålla med, kolla bara på ena tassen, den är verkligen jordig.

Åhhh..ännu en spännande dag!

Idag hade jag riktigt kul och mysigt. Springa lite, busa med pappa och storebrorsan, han hade en sådan där täckjacka som var mysig att bita i. Jag blev dock tillsagd på skarpen: Lipton, inte bita, jackan kan gå sönder. Jaha..tänkte jag, du får väl släppa då så jag får bytet! Jag fick en annan sak som jag blev mer intresserad av...men samtidigt lite förbryllad..den där bollen med piggar på är misstänkt likt nått jag sett på TV. Tror det heter Coronavirus. Kul att leka med iallafall.

Jag är snabbare än husses kamera!

Haha..jag lyckades lura husse, jag vet att jag är snabb, men så här snabb, det trodde jag inte. Kolla in vilka fina bakben jag har, där blev det fokus iallafall.

Jag växer och växer, nu har jag blivit 10 veckor

17 mars, snön försvann lite för fort kan jag tycka, men det är klart det var ju ett himla grejande med mina tassar å så innan jag fick komma in. Husse och matte var där och skulle torka och torka. Nåja, det är väl bara att finna sig i. Husse sa till mig: Lipton, du kan väl lägga dig och chilla lite, tugga på en gren och lägga dig så där gott på rygg som bara Corgisar kan. Absolut tänkte jag och poserade och gjorde mig så söt som möjligt. För är man söt så ökar chanserna att få både gos och en å annan godisbit, och det säger jag inte nej til..vov.

Vov, vad stor jag blivit! Idag är jag 9 veckor!

Äntligen lite snö, jag älskar snö, det är så kul, både svalkar av och så kan man äta den. Men husse har sagt att jag ska akta mig för gul snö. Husse sa till mig: Lipton, vad snabb du är! Och jag måste hålla med, kolla vilken snabb profil jag har, öronen ligger slickade längs med sidan...jag är snabb..som en raket!

Här är jag 8 veckor - visst är jag söt?

Ja, då var det dags, lämna hemmets trygga vrå och alla mina syskon och min mamma. Men, jag har förstått att mina nya hussar (Anders och Felix) och matte (Carina) är riktigt snälla så det kommer gå bra. Vi stannade bland annat i Borås på vägen hem, jag behövde kissa (och husse också).  Nu har jag varit några dagar i mitt nya hem och det verkar ganska coolt, husse plockade fram ett par spännande saker, gummistövlar heter det visst. Alltid nått man kan gnaga på, tänkte jag och högg in.

Kolla på mig, här är jag bara 6 veckor!

Alltså, om jag får säga det själv så är jag jättesöt, bedårande liten Corgi-kille! Och kolla in min mamma Twaila, hon är också jättefin, min favoritmamma! Jag undrar om jag kommer få samma teckning i pälsen?

Using Format