Fotograf Anders Järkendal/N

De flesta bilderna hittar jag i min egen hemtrakt, ibland alldeles i närheten av det egna huset i skogsbrynet intill den lilla tjärnen Ötjärn i Mölnlycke. Naturen har, så länge jag kan minnas, alltid fängslat mig. Varje årstid har något speciellt att bjuda på och som naturfotograf ger det förstås förträffliga möjligheter till varierande bilder.


Jag började mitt bildskapande som film- och videoproducent men har helt övergått till stillbildsfotot som medium och naturen som motiv.

Jag försöker komponera mina bilder direkt på plats. Genom att renodla ett motiv skapar jag grafiskt starka bilder som fångar ögonblicket jag väntat på. Och även om de flesta bilderna är tagna i min hemtrakt, så skulle de lika gärna kunna vara tagna på någon helt annan plats på jorden. Naturens skönhet finns överallt, det gäller bara att stanna upp en stund och ge sig tid att betrakta den.

Under mina vandringar i naturen så hjälper mig min kamera också att fokusera, i dubbel bemärkelse. Jag har den att tacka för så många starka bildupplevelser som jag som fotograf har förmånen att kunna förmedla och dela med andra.

Naturen är för mig en källa till så mycket – en plats där jag kan finna avkoppling och samtidigt samla kraft. Alla mina bilder handlar därför egentligen om en och samma sak – vi måste vara rädda om naturen och de upplevelser den ger oss.

Sedan 2007 är jag invald medlem i Naturfotograferna/N och mina bilder finns till försäljning hos Scandinav Bildbyrå och Johnér.

Anders Järkendal/N 
Mölnlycke 
Sweden 


Skicka meddelande

Om du vill komma i kontakt med mig är det bara att fylla i formuläret med din fundering. Vi hörs!


Anders Järkendal/N - Näckrosvägen 123 - Mölnlycke - 0709 699 725 - andersjarkendal@me.com

Using Format